Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Για την πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Β.Α Χαλκιδικής


Το Σάββατο 13/4 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Από τις 12 το μεσημέρι υπήρχε μικροφωνική στο Μοναστηράκι που ενημέρωνε για τον αγώνα των κατοίκων και το καθεστώς τρομοκρατίας, καταστολής και ποινικών διώξεων που έχει επιβάλει το κράτος στην περιοχή. Η πορεία ξεκίνησε στις 1.30 με δρομολόγιο Μοναστηράκι-Αθηνάς-Σταδίου-Σύνταγμα-Πανεπιστημίου-Προπύλαια και συμμετοχή περισσοτέρων των 3000 ανθρώπων.


Η πορεία που καλέστηκε από τη Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης με αντιιεραρχικά, αντεξουσιαστικά, αντιθεσμικά χαρακτηριστικά, ενάντια σε πάσης φύσεως διαμεσολαβητές προπορεύτηκε με κόσμο από διάφορες συλλογικότητες και λαϊκές συνελεύσεις, αφήνοντας στο τέλος της τους θλιβερούς ακολουθητές του ΕΠΑΜ και της Σπίθας.



Κατά την διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα του Συντονιστικού καθώς και κείμενα διαφόρων συλλογικοτήτων. Ακούστηκαν  συνθήματα αλληλεγγύης στους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής καθώς επίσης αντικρατικού και αντιφασιστικού περιεχομένου. Μερικά από αυτά που ακούστηκαν ήταν τα εξής: «εξόρυξη δεν κάνετε ούτε στα όνειρα σας, όμορφα θα καίγονται τα εργοτάξια σας», «σε κάθε μεταλλείο βάζουμε φωτιά ενάντια σε κράτος και αφεντικά», «ούτε στις σκουριές ούτε πουθενά, τσακίστε κάθε Μπόμπολα σε πόλεις και χωριά», «όσες και να κάνετε συλλήψεις και εισβολές, χρυσάφι δεν  θα πάρετε από τις Σκουριές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου