Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Παρασκευή 24/5 στις 7.00 μ.μ, 2η μέρα εκδηλώσεων για τα 4 χρόνια του Αγρού/ Εκδήλωση- συζήτηση για τις αντιδομές


Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη από τις εκδηλώσεις για τα 4 χρόνια γενεθλίων της κατάληψης του Αγρού παρουσία πολύ κόσμου. Μαζί με τη συλλογικότητα "Σαλίγκαρος" ολοκληρώσαμε την κατασκευή ξυλόφουρνου με φυσικά υλικά καθώς επίσης παρουσιάστηκε η τεχνική χτισίματος με την μέθοδο cob.


Σήμερα, 2η μέρα των εκδηλώσεων της κατάληψης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τις αντιδομές καθώς και παρουσίαση εγχειρημάτων αντιδομών. 
Με τις αντιδομές ή συλλογικές δομές επανοικειοποίησης των χώρων και των χρόνων μετασχηματίζουμε την καθημερινότητα και τις σχέσεις μας. Δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε εδώ και τώρα σε άρρηκτη σχέση με τον αγώνα ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της λεηλασίας.

Σε μια περίοδο που σύσσωμος ο θεσμικός συρφετός (δήμοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκκλησία, ΣΚΑΙ, κόμματα και φασίστες) διεκδικούν το ρόλο του φιλεύσπλαχνου διαχειριστή της φτώχειας, που η ελεημοσύνη βαφτίζεται αλληλεγγύη, που ο καθένας και η καθεμία καλείται να συνεισφέρει στον "συνάνθρωπο", διατηρώντας πολύ βολικά στάση αδράνειας για ό,τι βάρβαρο συμβαίνει γύρω μας, τώρα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να προτάξουμε τις δικές μας υποδομές (κοινωνικά ιατρεία, μαθήματα αυτομόρφωσης, συλλογικές κουζίνες αλληλεγγύης, καλλιέργεια της γης...) με τα δικά τους χαρακτηριστικά, αυτά της οριζοντιότητας, της αμοιβαιότητας, του χαρίσματος ως ίσο προς ίσο. Και να επικοινωνήσουμε τις εμπειρίες μας, τις ανησυχίες μας, τα όρια που ενδεχομένως συναντάμε.

Να διερευνήσουμε τρόπους προχωρήματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου