Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αντιεκλογική παρέμβαση στο Ίλιον (17/1/2015)



Το πρωί του Σαββάτου, 17/1/2015, και εν μέσω "προεκλογικού πυρετού", σύντροφοι και συντρόφισσες από τον Αγρό και τον Θερσίτη, πραγματοποίησαν αντιεκλογική παρέμβαση στην περιοχή του Ιλίου.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα αντιεκλογικού περιεχομένου, αναγράφηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, "στολίζοντας" την πόλη με τα προτάγματα της αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης και της συνειδητής ενεργητικής αποχής από τις εκλογές.

Σε μια περίοδο που άπαντες, από κάθε κομματικό "χρωματισμό", μας θέτουν εκβιαστικά διλήμματα για τις ζωές μας, εγκαλώντας μας να πάρουμε θέση στη "μάχη της κάλπης", προκειμένου να αναθέσουμε και πάλι τη διαχείριση των ζωών μας σε εξουσιομανείς κατ' επάγγελμα, εμείς συλλογικά απαντάμε το εξής:

Οι εκλογές έρχονται μόνο και μόνο για να διατηρήσουν ζωντανό το θεσμό της διαμεσολάβησης και ανάθεσης. Η "μάχη της κάλπης" είναι παραίτηση από τις ίδιες τις υποθέσεις που μας αφορούν.  Για αυτόν και ακριβώς τον λόγο, προτάσσουμε τη συνειδητή και ενεργητική αποχή από τις εκλογές. Με τη δημιουργία καθημερινών ρηγματώσεων στο υπάρχον σύστημα και τους θεσμούς του, μέσα από αντιιεραρχικές και αντιεξουσιαστικές δομές αυτοοργάνωσης. Ας πάψουμε να πιστεύουμε παθητικά, ότι η μόνη δυνατή πολιτική και κοινωνική οργάνωση είναι αυτή που βιώνουμε. Να αρχίσουμε εδώ και τώρα να δημιουργούμε δομές και σχέσεις στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης, του αυτοκαθορισμού.




 Το κείμενο της παρέμβασης:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου