Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Pasamontaña (Κορυδαλλός) για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 10/5

Σήμερα Σάββατο 10 Μαϊου οι ναζιστές της χρυσής αυγής επέλεξαν να ξαναεμφανιστούν στο κέντρο του Κορυδαλλού και να επιτεθούν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontaña.

Η πρώτη φορά ήταν στις 18/1 όταν «λέρωσαν» με φασιστικά συνθήματα τον εξωτερικό τοίχο του χώρου.
Η δεύτερη φορά, πριν δύο εβδομάδες (26/4), όταν επίσης χτύπησαν μια αγωνιζόμενη κάτοικο 66 ετών που δεν αποδέχτηκε τις προκλήσεις τους.
Την τρίτη φορά, το περασμένο Σάββατο, 5 αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονταν στο Pasamontaña υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον εαυτό τους και το εγχείρημα, όταν οι περίπου 50-60 φασίστες κινήθηκαν επιθετικά προς το χώρο, χτύπησαν τα παράθυρα και έσπασαν το τζάμι της πόρτας. Μετά από 5λεπτη σύγκρουση -κατά την οποία οι φασίστες έφαγαν ακόμα και αυγά από γείτονες- αποχώρησαν προς τα γραφεία της Τ.Ο ΝΙΚΑΙΑΣ απ' όπου και ξεκίνησαν. Άμεσα συγκεντρώθηκαν συναγωνιστές/τριες και αλληλέγγυος κόσμος από κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους της περιοχής και αργότερα ακολούθησε αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους του Κορυδαλλού και της Νίκαιας με τη συμμετοχή περίπου 200 αντιφασιστών/τριών και με την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Για την κατ' εξακολούθηση και κατά τ' άλλα ανενόχλητη «παρουσία» των φασιστών στην περιοχή μας οφείλει να πάρει θέση κάθε κοινωνικός και πολιτικός φορέας της πόλης, ενώ η προκλητική στάση της ΕΛ.ΑΣ. (που όταν δεν παρέχει ενεργή στήριξη και προστασία κάνει τα στραβά μάτια) βοηθά στο γκρέμισμα κάθε πιθανής αυταπάτης για το ρόλο του κράτους στην αντιμετώπιση του φασισμού.
Ο κοινωνικός χώρος Pasamontaña λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια ως ανοιχτό και δημόσιο πεδίο συνάντησης και δράσης ενάντια στο φόβο και την εξαθλίωση. Στα 4 χρόνια λειτουργίας του έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθούν: 
Δομές αλληλεγγύης & αλληλοβοήθειας (δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας, ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές, μαθήματα ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, αφίσας, χαριστικά/ανταλλακτικά παζάρια κλπ),κινήσεις στήριξης απεργιακών αγώνων, εβδομαδιαίο κοινωνικό καφενείο χωρίς κέρδος, δανειστική βιβλιοθήκη & ταινιοθήκη, υπολογιστές για δωρεάν πρόσβαση στο ιντερνετ.  
Παρεμβάσεις για τις κοινωνικές ανάγκες (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσια Νοσοκομεία, Εκπαίδευση)
Πολιτισμός (εβδομαδιαίες κινηματογραφικές προβολές χωρίς εισιτήριο, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, θεατρική ομάδα, μουσικές βραδιές, συναυλίες στις πλατείες μας). 
Έχουν γίνει εκδηλώσεις και παρεμβάσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία και όσους δέχονται τη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους.

Να έχουν όλοι ξεκάθαρο ότι ο ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας του χώρου και η απρόσκοπτη λειτουργία όλων όσων συμβαίνουν σε αυτόν, θα διαφυλαχτούν στο ακέραιο.

Ξαναδηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτούμε τους μισάνθρωπους δολοφόνους να αλωνίζουν στη γειτονιά μας, να τρομοκρατούν όποιον/α δεν ταιριάζει στα σχέδιά τους και να επιτίθενται σε αγωνιζόμενους κατοίκους του Κορυδαλλού και κοινωνικά/πολιτικά εγχειρήματα. Δεν πρόκειται ούτε για βεντέτα, ούτε για πόλεμο συμμοριών, όπως θέλουν να παρουσιάζουν τον αντιφασιστικό αγώνα τα ΜΜΕ. Την ώρα που το πιο βαθύ σκοτάδι απλώνεται πάνω από την Ευρώπη με επίκεντρο την Ουκρανία, η Αντίσταση στο τέρας του Φασισμού είναι ευθύνη όλων μας.
Καλούμε κάθε κάτοικο του Κορυδαλλού, κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η, σπουδαστή/τρια, σε επαγρύπνηση και αντίσταση στο μακρυχέρι των πλουσίων και του κράτους, στους δολοφόνους της χρυσής αυγής.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña 
10/5/2014
[Αναδημοσίευση για τα γεγονότα σε Νίκαια-Κορυδαλλό από το Pasamontaña]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου