Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Για ένα διαγωνισμό που δεν έγινε ποτέ!

Η παρέμβαση της συλλογικότητας του Αγρού, μαζί με αλληλέγγυους-ες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, απέτρεψε την πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση μιας ακόμη «οίκο»-καφετέριας μέσα στο πάρκο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής μας στα γραφεία του φορέα διαχείρισης του πάρκου, κρεμάστηκε πανό στην πόρτα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος σε κάθε ενδιαφερόμενο διαγωνιζόμενο, ενώ παραμείναμε στο χώρο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
Η παρουσία αστυνομίας στο χώρο όπου είχε καλεστεί η συγκέντρωση, μόνο ως προκλητική θα μπορούσε να εκληφθεί, γι’ αυτό «ευγενικά» αυτή τη φορά τούς ζητήθηκε να απομακρυνθούν.

Στεκόμαστε αμετακίνητα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να λεηλατήσουν το πάρκο εμπορευματοποιώντας το, ενάντια σε κάθε οικο-επιχείρηση, που βαφτίζεται έτσι για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής «αξιοποίησης» του πάρκου. Όλοι εκείνοι οι επισκέπτες και επισκέπτριές του, που επιθυμούν να το χαίρονται χωρίς μαγαζάκια και χρηματικά αντίτιμα, χωρίς φράχτες, χωρίς ειδικούς και διαμεσολαβητές, βρίσκονται ήδη μπροστά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου