Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Να γίνει ο πόνος οργή...


Να γίνει ο πόνος οργή...
Την Τρίτη το βράδυ 17/9, στο Κερατσίνι,  ο Παύλος Φύσσας 34 χρόνων, δολοφονήθηκε από  χρυσαυγίτη. Ο Παύλος – Killah P., γνωστός αντιφασίστας της περιοχής, βρισκόταν με την παρέα του σε καφετέρια, όπου ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με φασιστοπαρέα. Όταν αποφάσισαν να φύγουν, οι θρασύδειλοι φασίστες  τους την είχαν στημένη,  αφού είχαν ήδη καλέσει ενισχύσεις.  Μέσα σ’ αυτούς ήταν και ο  δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς που μαχαίρωσε τον Παύλο.

Μπάτσοι  παρακολουθούσαν απο πριν το περιστατικό χωρίς να παρεμβαίνουν, κάτι που καθόλου δεν μας παραξενεύει μιας και ξέρουμε καλά τις σχέσεις μεταξύ τους. Μετά τη δολοφονική επίθεση έσπευσαν να «νουθετήσουν» το φιλαράκι τους που το παρατράβηξε. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν την μπατσίνα που συνέλαβε τον Ρουπακιά να του λέει «ε, είπαμε όχι και μαχαίρια». Το ασθενοφόρο που έφτασε μετά απο μισή ώρα βρήκε τον Παύλο ήδη νεκρό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπάτσοι «κάνουν πλάτες» στους ομοιδεάτες τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εξουσία και τα τσιράκια τους τα Μ.Μ.Ε.  θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις  με καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και θεωρίες για κοινό μέτωπο κατά του φασισμού, του φασισμού που το ίδιο το σύστημα γεννά και πριμοδοτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δολοφονούν αλλά πρέπει να είναι η τελευταία!

Απο το ίδιο βράδυ της δολοφονίας σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται στην περιοχή με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων κόσμου,  το απόγευμα της Τετάρτης  στο σημείο της δολοφονίας. Ακολούθησε πορεία και παρόλο που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν απο νωρίς να διαλύσουν τη συγκέντρωση (με χημικά, βαρώντας στο ψαχνό και με εκατοντάδες προσαγωγές κάποιες εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις), κόσμος έμεινε στην περιοχή μέχρι αργά το βράδυ. Όλοι μαζί  δώσαμε σε κράτος και φασίστες το μήνυμα οτι δεν θα μείνουμε στο θρήνο. Ο πόνος είναι μεγάλος μα η οργή πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Οι φασίστες πρέπει να χαθούν από  προσώπου γης!

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 19/9, στις 6.30μμ, περιβολάκι (Πλ. Δαβάκη), Νίκαια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου