Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Για την αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία



Για παραπάνω από δύο ώρες οι γειτονιές μας ξύπνησαν από το λήθαργο της μιζέριας, της αποξένωσης και του φόβου και ήχησαν σε αυτές οι φωνές της αλληλεγγύης, της ριζοσπαστικής ανατροπής και ρήξης με το υπάρχον, της εξέγερσης και της αντιφασιστικής δράσης, απέναντι στην επέλαση του κράτους και των μηχανισμών του για τον πλήρη εκφασισμό κάθε πτυχής της ζωής και καθημερινότητας μας.

Από τις 11 π.μ. του Σαββάτου 24/11/2012 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και εγκαταστάθηκε μικροφωνική στην πλατεία Ελευθερίας του Ιλίου, όπου μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα. Λίγο μετά τις 12 μ.μ., ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία, η οποία διέσχισε τους δρόμους και τις γειτονιές του Ιλίου, των Αγ. Αναργύρων, του Καματερού και της Πετρούπολης. Για περισσότερο από μία ώρα, περίπου 140 άτομα πορευτήκαμε –με μηχανάκια και αυτοκίνητα- και σπάσαμε τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην πόλη, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φλάιερ αντιφασιστικού περιεχομένου. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου (Θηλέων) στο Ίλιον, όπου και ολοκληρώθηκε.

Η ανταπόκριση με όσους/ες γείτονες/ισσες διασταυρωθήκαμε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αλλά και καθ’ οδόν, ήταν πέρα για πέρα ενθαρρυντική και θετική (με σχόλια και χειροκροτήματα πουεπευφημούσαν τη δράση, άπλωμα των χεριών για να περισυλλέξουν, να πάρουν και να διαβάσουν τα κείμενα ή τα φλάιερ). Με τον όγκο της πορείας μας, τα συνθήματά μας, τη χρήση φορητής ντουντούκας, τα φλάιερ και τα κείμενά μας, καταφέραμε να κάνουμε άμεσα αντιληπτή και κατανοητή στις γειτονιές την πολιτική μας υπόσταση.

Πετύχαμε ένα μεγάλο στοίχημα και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων στις γειτονιές μας. Αυτές τις γειτονιές που είναι ταξικά προσδιορισμένες, όπου η φτώχεια και ο φόβος μοιράζονται με το τσουβάλι, όπου οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται ολοένα και πιο τυπικές-απόμακρες. Σ’ αυτές τις γειτονιές, λοιπόν, η φασιστική ρητορεία και παρουσία δε θα γίνουν ανεκτές.

Φυσικά, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και τη μηχανοκίνητη συνοδεία που πορεύτηκε μαζί μας εξαρχής. Δύο περιπολικά της αστυνομίας, τρία αυτοκίνητα και πέντε μηχανές της ασφάλειας, δέκα μηχανάκια των δολοφόνων και βασανιστών της ομάδας Δ παρατάχθηκαν εν κινήσει κυρίως στο πίσω μέρος της πορείας (αλλά και στα παράλληλα στενά) σε αρκετά κοντινή απόσταση. Ο όγκος όμως των οχημάτων της πορείας, ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτήν (οι επικεφαλής της αστυνομίας έστελναν συχνά αλαφιασμένοι σήμα στο κέντρο για το μέγεθος της πορείας), η κοινωνική αποδοχή που δεχτήκαμε σε όλες τις γειτονιές από όπου περάσαμε, τα εχθρικά βλέμματαγειτόνων και φίλων προς τον αστυνομικό στρατό που μας ακολουθούσε, έκανε την συνοδεία της αστυνομίας φορτική κι εκνευριστική, αλλά σίγουρα όχι απειλητική.


Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας…

Σύγκρουση με κράτος – αφεντικά – φασίστες.

Ραντεβού ξανά στους δρόμους της εξέγερσης.


αναρχικοί-ές, αντιεξουσιαστές-τριες, αντιφασίστες-τριες από Καματερό, Ίλιον, Άγιους Ανάργυρους, Πετρούπολη


Υ.Γ. 1:  Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως για άλλη μια φορά, ο δήμος Ιλίου, τηρώντας πιστά την «πράσινη πολιτική» φρόντισε από νωρίς να εξαφανίσει από τα όρια του δήμου Ιλίου τις αφίσες της αντιφασιστικής πορείας ενώ λίγο μετά το τέλος της έβγαλε επιλεκτικά –κι εκτός βάρδιας- τα συνεργεία καθαρισμού σε κεντρικά σημεία του Ιλίου, ώστε να καθαρίσουν το οδόστρωμα από τα φλάιερ.

Υ.Γ. 2: Εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο βίντεο με πλάνα από την μηχανοκίνητη πορεία.

Υ.Γ. 3: Η αφίσα της πορείας βρίσκεται εδώ. Το κείμενο της πορείας βρίσκεται εδώ.

[αναδημοσίευση από το αθηναϊκό indymedia]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου