Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων του Αιγάλεω ενάντια στην τσιμεντοποίηση του «Μπαρουτάδικου»


Εδώ και σχεδόν ένα μήνα ο Δήμος Αιγάλεω  έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια «αξιοποίησης» του άλσους Μπαρουτάδικου με σκοπό την κατασκευή στη τοποθεσία «Πατινάζ» ενός- πρωτοφανούς σε έκταση και τσιμέντο- βρεφονηπιακού σταθμού 650 τετραγωνικών μέτρων…! Η χρηματοδότηση του έργου πρόκειται να γίνει από ευρωπαϊκά κονδύλια και όλες οι δημοτικές παρατάξεις σπεύδουν να δηλώσουν τη συγκατάθεσή τους στη περαιτέρω συρρίκνωση του Μπαρουτάδικου. Είναι πολλά τα λεφτά!!! Με πρόσχημα την έλλειψη παιδικών σταθμών στην περιοχή (τι κι αν οι κάτοικοι έχουν αντιπροτείνει άδεια σχολεία και οικόπεδα του δήμου που θα ήταν κατάλληλα για το σταθμό, τι κι αν οι εναπομείναντες δημοτικοί σταθμοί υπολειτουργούν ή κλείνουν) o Δήμος Αιγάλεω έχει προχωρήσει σε μία ανεκδιήγητη  απόπειρα λασπολογίας και συκοφάντησης όλων όσων αντιστέκονται στην περαιτέρω λεηλασία του άλσους και της ζωής τους κατ’ επέκταση.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και η Λαϊκή συνέλευση Αιγάλεω από τη πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκαν τις μπουλντόζες δημιούργησαν ανθρώπινη ασπίδα γύρω από το «Πατινάζ» και μπλόκαραν την έναρξη των εργασιών. Συνεχίζουν τον αγώνα τους απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις μεγαλοεργολάβων, τοπικών και υπερτοπικών αρχοντίσκων διοργανώνοντας τοπικές πορείες, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων του Αιγάλεω και διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως το έργο θα μείνει μόνο στα βρώμικα μυαλά αυτών που το οραματίζονται. Άλλωστε οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα τι συνιστά «βελτίωση της ποιότητας ζωής τους» και δε χρειάζονται υποδείξεις από αναπτυξιολάγνους μεγαλοκαρχαρίες που προσπαθούν να σερβίρουν τις εγκληματικές τους βλέψεις για δήθεν κοινωφελείς.


Ενάντια στα κυρίαρχα σχέδια για την «αξιοποίηση»- λεηλασία των ελεύθερων δημόσιων χώρων, μια διαδικασία που γίνεται ακόμα πιο εντατική στην περίοδο που διανύουμε, οι απαντήσεις που δίνονται από ακηδεμόνευτους αγώνες είναι πολλές και σημαντικές καθώς αποτελούν παρακαταθήκη για τις μάχες που θα δοθούν. Από τους πρόσφατους αγώνες των κατοίκων της Λαυρεωτικής ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ και την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους ως τους αγώνες στα χωριά της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος από μεγαλοεπιχειρηματίες για την εξόρυξη χρυσού αλλά και τους αγώνες των κατοίκων της Αθήνας για την υπεράσπιση των λιγοστών πια εστιών πρασίνου (πάρκο Κύπρου και Πατησίων, πάρκο Ναυαρίνου, Ασύρματος). Και πάρα πολλοί άλλοι. Αγώνες που διακρίνονται για τα χαρακτηριστικά τους, αγώνες που δίνονται χωρίς αρχηγούς, ειδικούς, κομματικούς –αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά.Ο αγώνας των κατοίκων του Αιγάλεω ενάντια στην τσιμεντοποίηση του «Μπαρουτάδικου» θα γίνει αγώνας όλων μας και θα περάσει πάνω από αυτούς που ξεδιάντροπα μεταφράζουν κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου σε χρήμα.


Ακολουθεί το κείμενο της Λαϊκής συνέλευσης ΑιγάλεωΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου