Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση στο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση για το σπορείο του Αγρού

Σε σχέση με το ξύλωμα του αυτοσχέδιου σπορείου της κατάληψης έγινε ήδη λόγος σε προηγούμενη ανάρτηση. Την Κυριακή 11 Οκτώβρη, για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, έγινε μικροφωνική και μοίρασμα εκατοντάδων κειμένων στο Πάρκο Τρίτση. Τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη η συλλογικότητα του Αγρού μαζί με αλληλέγγυους-ες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Ουσιαστικά, τους κοινοποιήσαμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι η «ανοχή» στις θρασύδειλες προσπάθειές τους να παρεμποδίσουν τη δράση του εγχειρήματος έχει τελειώσει. Χαρακτηριστική ήταν η αμηχανία τους, οι δηλώσεις άγνοιας, όπως και η δήλωση μέλους του Φορέα ότι ενημερώθηκε για την κατεδάφιση μέσω (!) του blog του Αγρού (ενώ εμείς εξαρχής γνωρίζαμε ότι η κατεδάφιση του σπορείου είχε τη βούλα του Φορέα). Αστειότητες…

Χαρακτηριστική ήταν και η σιωπή του δημάρχου του Ιλίου, ο οποίος παρέμεινε βουβός και καταφρονεμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, αφήνοντας έκθετες και γελοίες τόσο τις δικαιολογίες περί ακαλαίσθητου της κατασκευής του σπορείου, όσο και τις φαμφάρες του περί οικο-ευαισθησίας.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με συνθήματα που φωνάχτηκαν και γράφτηκαν στην πρόσοψη του Φορέα και με το τελεσίγραφο ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟ.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέμβαση στο Φορέα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου